log house

 

Ζεστά, άνετα, οικολογικά, όμορφα σπίτια.

Τα ξύλινα σπίτια είναι τα σπίτια που καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης και τις επιθυμίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η απόκτηση ενός ξύλινου σπιτιού είναι το όνειρο πολλών οικογενειών στην Ευρώπη. Τα ξύλινα σπίτια ταιριάζουν αρμονικά με τη φύση σε περιοχές με βλάστηση και είναι ιδανικά για κατοικίες στο βουνό.

 

χαρακτηριστικά

Ξύλινα σπίτια ή  κορμόσπιτα ή αλλιώς κορμοκάτοικίες ή ακόμα και Φιλανδικά σπίτια λέγονται τα σπίτια που οι τοίχοι τους είναι κατασκευασμένοι από ολόκληρους κορμούς δένδρων, Διακρίνονται σε ξύλινα σπίτια που είναι κατασκευασμένα από αντικολλητούς ή συμπαγείς (μασίφ) κορμούς .

Η Easy Green χρησιμοποιεί για τα ξύλινα σπίτια που κατασκευάζει  πάντα την καλύτερη ξυλεία. Μεγάλης αντοχής ξυλεία όπως, Φινλανδική ελάτη ή Λιθουανική πεύκη και ελάτη ανάλογα με τη διατομή και επιλογή σας .
  Η ξυλεία που χρησιμοποιούμε έχει τη χαμηλότερη υπολειμματική σχετική υγρασία. 12% ± 2% για τον αντικολλητό κορμό, 16% ± 2% για τον μασίφ ορθογώνιο κορμό και 18% ± 2% για το στρογγυλό κορμό . Έτσι επιτυγχάνουμε μόνο 1,5% ± 0,5% κατακόρυφη συρρίκνωση για τον αντικολλητό κορμό, 2% ± 0,5% συρρίκνωση για το μασίφ ορθογώνιο κορμό και 2,5% ± 0,5% για το στρογγυλό κορμό .
 Πάντα επιλέγουμε, με την τεχνική του διαχωρισμού του πυρήνα, την ξυλεία μας από την καρδιά του κάθε κορμού. Για να επιτευχθεί αυτό, οι κορμοί των δέντρων  που επιλέγονται είναι διαμέτρου πάνω από 18-20 εκ και ως εκ τούτου μεγαλύτερης αντοχής. 

Στους εξωτερικούς τοίχους χρησιμοποιούμε συνδυασμό ξύλινου τοιχίου και εσωτερικής μόνωσης για να επιτύχουμε την καλύτερη θερμομόνωση του σπιτιού σας.Τα ξύλινα σπίτια της Easy Green (ανάλογα με το σχεδιασμό και τη θέση*) κατατάσσονται στην ενεργειακή κλάση  Α και έχουν έως 50-67 % λιγότερη κατανάλωση από τα σπίτια ενεργειακής κλάσης Β (σπίτια που αναφέρονται συνήθως ως "κατοικίες σύμφωνες με τον κανονισμό ΚΕΝΑΚ" μια και πληρούν οριακά τον κανονισμό ).

*Λόγω του ότι η ενεργειακή κατάταξη γίνεται κάθε φορά με τα συγκεκριμένα δεδομένα θέσης ακινήτου, διαστάσεων, ανοιγμάτων και συστημάτων θέρμανσης και ψύξης ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις η κατάταξη να είναι και Β.

εξοπλισμός

Τα ξύλινα σπίτια "LOG HOUSE" της Easy Green είναι εξοπλισμένα με :

LOG WALL

Εξωτερικό τοιχίο αντικολλητού κορμού σε διάφορες διατομές σε συνδυασμό με εσωτερική μόνωση και ξύλινη επένδυση εσωτερικά. Συντελεστής θερμοπερατότητας για κορμό 120 χιλ. και 100χιλ. μόνωση Κ = 0,27 W/m2k.

ΞΥΛΙΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Παράθυρα  αντικολλητής ξυλείας με διπλά τζάμια με φιλμ χαμηλής εκπομπής (Low-e ) ,αέριο αργκόν στο κενό και συντελεστή θερμοπερατότητας Ug  1,1 W/m2k.

ENERGY ROOF

 

Στέγη τεχνολογίας ENERGY με επένδυση ξύλου εσωτερικά, με υψηλή θερμομόνωση με συντελεστή θερμοπερατότητας Κ = 0,19 W/m2k και συνολικό πάχος 453χιλ.

Περισσότερα...

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Αντλία θερμότητας ενεργειακής κλάσης Α με fan coils για ψύξη και θέρμανση σε ένα σύστημα που καταναλώνουν έως και 3 φορές λιγότερη ενέργεια από τα συνηθισμένα συστήματα θέρμανσης

Περισσότερα...

SOLAR HEATER

Ηλιακό θερμοσίφωνα διπλής ενεργείας επιλεκτικού συλλέκτη 120 λίτρων για ζεστό νερό χρήσης.

κόστος κατασκευής

Τα ξύλινα σπίτια συχνά έχουν αυξημένο κόστος κατασκευής σε σχέση με τα προκατασκευασμένα σπίτια λόγω του μεγάλου όγκου ξυλείας αλλά και των αυξημένων εργατικών στην οικοδομή. Το κόστος κατασκευής εξαρτάται και στην περίπτωση των ξύλινων σπιτιών από το μέγεθος του σπιτιού και την πολυπλοκότητα ή την απλότητα του σχεδιασμού. Ενδεικτικά το κόστος κατασκευής για τα ξύλινα σπίτια άνω των 80μ² είναι περίπου 1.200 € /μ².

Το κόστος αυτό ισχύει για την κατασκευή του σπιτιού από την πλάκα θεμελίωσης και επάνω, με υλικά σύμφωνα με τον οδηγό προδιαγραφών για τη σειρά ENERGY, δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν χωρίς επιβάρυνση εκτός έδρας, για Αττική, Βοιωτία και Εύβοια.

ΚΟΡΜΟΣΠΙΤΑ - ΣΑΛΕ

πλεονεκτήματα

  • Η τελική κατανάλωση ενέργειας ανά τελικό χρήστη* για θέρμανση ψύξη και ζεστό νερό στα ξύλινα σπίτια της σειράς LOG HOUSE είναι λιγότερη από 20 kWh /Μ² , δηλαδή για 120μ² σπίτι  χρειαζόμαστε 2.400 kWh ανά έτος ή αλλιώς λιγότερο από 300 € * για ψύξη θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης το χρόνο.

*Η τελική κατανάλωση ενέργειας ανά τελικό χρήστη είναι η κατανάλωση που υπολογίζεται ότι θα μετρηθεί στο ρολόι της ΔΕΗ . Η κατανάλωση που αφορά την κατάταξη των κτηρίων βάση του ΚΕΝΑΚ είναι η πρωτογενής κατανάλωση, δηλαδή η κατανάλωση που αφορά την παραγωγή και τη διάθεση ρεύματος και υπολογίζεται στα υπολογιστικά φύλλα του ΚΕΝΑΚ αυξημένη κατά 195% .             

*υπολογισμένο με τιμή kWh 0,12ευρώ.

  • Επιλέγουμε και χρησιμοποιούμε ξυλεία χωρίς χημικό εμποτισμό σε συνδυασμό με οικολογικά υλικά δημιουργώντας ξύλινα σπίτια φυσικά, για απόλυτη υγιεινή διαβίωση. 
  • Το ξύλο, ως ζωντανός οργανισμός που είναι, απορροφά και αποβάλλει την υγρασία του σπιτιού φυσικά, με αποτέλεσμα ένα υγιεινό και άνετο περιβάλλον διαβίωσης.