Βραβεία Wood Awards 2020

 Στην Easy Green έχουμε κάνει πρωταρχικό σκοπό μας την κατασκευή τεχνολογικά εξελιγμένων κατοικιών στην Ελλάδα που προστατεύουν το περιβάλλον και εξασφαλίζουν ποιοτικότερη ζωή στον άνθρωπο. Με χαρά και τιμή ανακοινώνουμε οτι η προσήλωση μας αυτή αναγνωρίστηκε και η εταιρεία μας βραβεύτηκε με δύο βραβεία ενα Silver στην κατηγορία Sustainable Design ( Αειφόρο Σχεδιασμό) και ενα Bronze στην κατηγορία Sustainable Construction ( Αειφόρα Κατασκευή) στον θεσμό Wood Awards 2020 για την κατασκευή της Παθητικής κατοικίας που ολοκλήρωσε στην Κέρκυρα. Τα βραβεία Wood Awards διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS και τελούν υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ξυλείας.

 

 

Μεταξύ των έργων που διακρίθηκαν είναι κατοικίες, κτίρια δημόσιας χρήσης, ξενοδοχεία, χώροι αναψυχής και ευεξίας, κέντρα πολιτισμού, στα οποία η εφαρμογή του ξύλου στην κατασκευή τους πραγματοποιήθηκε με καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο, αναδεικνύοντας όλα τα οφέλη του πιο φιλικού στον άνθρωπο και το περιβάλλον δομικό υλικό. Την αξιολόγηση των έργων ανέλαβε 12μελή επιτροπή που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, εμπειρογνώμονες και θεσμικούς εκπροσώπους του κλάδου.

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής Παναγιώτης Τουλιάτος της σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικου Μετσόβειου Πολυτεχνείου, αναφέρει στο χαιρετιστήριο μήνυμά του:
«Μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση και έκπληξη η πρωτοβουλία της BOUSSIAS να διοργανώσει αυτόν τον διαγωνισμό για την ξύλινη κατασκευή. Είμαι ευγνώμων σε αυτή την ομάδα, όπως και στους εκλεκτούς συνεργάτες που αποτελέσαμε την κριτική επιτροπή, γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα βρισκόμαστε σε μία εξέλιξη και ανάπτυξη της ξύλινης κατασκευής. Το ξύλο είναι το μόνο δομικό υλικό το οποίο παράγεται από την φύση, είναι οικολογικό και φιλικό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, εφόσον λαμβάνονται και εφαρμόζονται όλοι οι προβλεπόμενοι κανονισμοί και προδιαγραφές. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι διατηρεί απόθεμα εγκλωβισμού του διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που απαντά στα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος. Μέσα από την διοργάνωση των Wood Awards δίνεται μία ευκαιρία να αναδειχτεί στην περιοχή μας η ξύλινη κατασκευή, που δεν είναι τόσο διαδεδομένη. Όταν η ξύλινη κατασκευή γίνει σωστά, τότε έχουμε ως αποτέλεσμα κτίρια που αντέχουν σε εκατοντάδες και χιλιάδες χρόνια. Συγχαίρω όλους όσους συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τους ενθαρρύνω με όλη μου την ψυχή να μην σταματήσουν εδώ και να συνεχίσουν. Υπόσχομαι από την πλευρά μου να προσφέρω τη βοήθεια και στήριξή μου ώστε να επιτύχουμε την εξέλιξη της ξύλινης κατασκευής».

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις των μελών της κριτικής επιτροπής και των νικητών της πρώτης διοργάνωσης των Wood Awards.

 

Comments for this post are closed.